Μαγικές Ιστορίες από την Καρδιά του Μεσημεριού

ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ

Τίτλος:Μαγικές Ιστορίες από την Καρδιά του Μεσημεριού

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς (Εικονογράφηση: Ειρήνη Ηλιοπούλου)

Εκδοτικός Οίκος: Εκδόσεις Πατάκη

Ημερομηνία Έκδοσης: Μάιος 2017

Rating: 4/5

Θυμάμαι πολύ καλά το πατρικό της μητέρας μου. Εκεί πέρασα τα πιο όμορφα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας. Όμορφα και μυστηριώδη μέσα σε μια πανέμορφη αυλή με δεκάδες γάτες, πηγάδι και συκιές. Η αγαπημένη μου γιαγιά έτρεφε απίστευτο πάθος για τις κάθε είδους υπερφυσικές ιστορίες και τη θυμάμαι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη συκιά και τον ίσκιο της κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών. Βλέπετε, ακόμη και σε μια από τις τελευταίες μονοκατοικίες στη δεκαετία του 90, η μαγεία της παλιάς εποχής δεν είχε χαθεί…

Σε αυτή τη χαριτωμένη συλλογή από λαογραφικούς μύθους της νεοελληνικής παράδοσης μας, συναντάμε απερίσκεπτους νεαρούς, εύκολα θύματα για τις όμορφες κι επικίνδυνες νεράιδες που το μόνο που θέλουν είναι να χορεύουν ανενόχλητες τις ώρες του μεσημεριού. Μα αν τους πάρουν το μαντήλι; Τότε τα πράγματα είναι δύσκολα για τα υπερφυσικά πλάσματα που καταδικάζονται να παντρευτούν έναν άξεστο θνητό. Συναντάμε και ριψοκίνδυνα παλικάρια, πρόθυμα να θυσιάσουν τη ζωή τους στον κόσμο των βαρετών ανθρώπων. Σοφές κυράδες που προσπαθούν να προστατέψουν τους αδιάκριτους ανθρώπους που θεωρούν ότι κάθε πλάσμα πρέπει να γίνει δικό τους και λυράρηδες μαγεύονται από το τραγούδι ενός κόσμου μακρινού.

Σε κάμπους, πυκνά δάση, κάτω από τον ίσκιο των αιωνόβιων δέντρων, σε καστανιές, καρυδιές και ιτιές, οι μεσημεριανές ώρες υπνωτίζουν και καλούν τους άπληστους θνητούς. 

Advertisement